Iceland review - 2014, Blaðsíða 85

Iceland review - 2014, Blaðsíða 85
ICELAND REVIEW 83 Skyr (pronounced ‘skeer’) is a dairy product that’s unique to Iceland. Skyr has been a staple in Iceland for over a thousand years and is still enjoyed daily by Icelanders. It’s a deliciously healthy course or snack that has been an important part of the Icelandic diet since the first settlers brought it with them around the year 1000, as mentioned in the Icelandic Sagas. It’s made from clotted skim milk, has a slightly acidic taste and a tinge of sweetness. Skyr has always been popular due to its versatility and nutritional qualities. It’s a creamy delicacy that is both fat-free and protein rich, giving you a great sense of fullness. A convenient and healthy food that is loved by both Icelanders and visitors alike. If you want to restrict your calorie intake but still eat well and maintain a balanced diet, skyr is the natural choice. It’s a very satisfying food that keeps you going throughout the day but will not burden your mind or weaken your resolve on a diet! Skyr makes for a great breakfast, snack between meals or the sustaining part of a hearty meal. Served with cream it has been Icelanders’ favorite dessert through the centuries. unflavored, unsweetened skyr is a great fat-free substitute for mayonnaise, crème fraiche or yogurt in cold dips and oven dishes. Skyr contains 10 percent high quality protein, 20 percent of which is whey protein, best known for its muscle-building qualities. this has made skyr extremely popular among athletes and bodybuilders. Skyr is made from the freshest ingredients: milk farmed in the fresh green pastures near the Arctic Circle where the water is pure and nature unspoilt. the new processing technique is 100 percent natural, based on the original principles, using the thousand-year-old recipe and milk from the same cow breed, the colorful settlement cow, whose milk has unique health-promoting qualities. until a few years ago skyr was only available in Iceland. however, this has changed dramatically over the last few years as skyr is now produced in Denmark, Sweden and norway under licence agreements from Iceland and exported to finland. Skyr has proven to be liked by Iceland’s neighbors with sales growing.  Enjoy SKyr, thE unIquE IcElandIc daIry product, for brEakfaSt, lunch, aftErnoon Snack, dInnEr and dESSErt! sPeciAl Promotion Creamy and Fat-Free
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.