Iceland review - 2015, Síða 126

Iceland review - 2015, Síða 126
124 ICELAND REVIEW Lobster. That’s what the dining experience at Fjöruborðið (‘The Seashore’) is all about, where Icelandic lobster, or langoustine, is served delicately grilled and drizzled with melted herb butter and a spritz of lemon. As a starter, its flavor infuses the delicate creaminess of the lobster soup, the self-proclaimed ‘Best in the Republic of Iceland.’ Although you can also find a tender lamb filet and crispy vegetable tarte on the main course menu, lobster is what makes this cozy eatery in the seaside village of Stokkseyri, 60 km (37 miles) from Reykjavík, so popular with locals and visitors alike. 483-1550. fjorubordid.is F J Ö R U B O R Ð I Ð SPECIAL PROMOTION Step back in time and enjoy modern Icelandic and international cuisine in a setting rich with history. Rauða Húsið (‘The Red House’) is countryside fine dining at its best. Located in a historical house in the 19th-century trading hub of Eyrarbakki on the south coast, it’s a stop not to be missed on your tour of the Golden Circle or south coast. We specialize in seafood delivered directly from the fish- ermen, including the finest langoustine in Iceland, although our varied menu also includes Icelandic lamb, other meat and vegetarian dishes, sumptuous desserts and coffee drinks. Top off your lunch or dinner with a stroll down the seaside path just across the street from the restaurant. 483-3330. raudahusid.is R A U Ð A H Ú S I Ð A lively and homely seafood restaurant, Sjávarbarinn is located by the Reykjavík wharf at Grandi, opposite the Maritime Museum. Run by master chef Magnús Ingi Magnússon and his wife Analisa Montecello for years, the restaurant is famous for its seafood buffet: hot and cold fish dishes, traditional Icelandic fish balls and plokkfiskur stew. Each day the buffet includes one meat course and the menu is diverse: the grilled lobster tails with garlic are hard to resist. The restaurant only uses the freshest pos- sible ingredients—the fish market is a stone’s throw away. 517-3131. sjavarbarinn.is S J ÁVA R B A R I N N Eat Meat & Fish Brewing an Icelandic/Euro/Argentinian storm, the new Apotek Kitchen+Bar is proving a big hit on the Reykjavík food scene. Apótek is the Icelandic word for ‘pharmacy’; the late-19th-century res- taurant building was for decades the headquarters of the nation’s pharmacy and state pharmacist. Apotek highlights fresh fish and local ingredients—fish of the day is a rewarding choice, likewise the charcoal-grilled salmon with beech mushrooms and a smoky broth—while free-range lamb is also available. If you’re feeling adventurous, go for the special six-course gourmet menu, including one of Apotek’s very own pastry chef ’s inspired desserts. Don’t forget to have a drink at Apotek’s lively bar, where award-winning ‘pharmacists’ mix exquisite cocktails to suit every mood. 551-0011. apotekrestaurant.is A P O T E K
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100
Síða 101
Síða 102
Síða 103
Síða 104
Síða 105
Síða 106
Síða 107
Síða 108
Síða 109
Síða 110
Síða 111
Síða 112
Síða 113
Síða 114
Síða 115
Síða 116
Síða 117
Síða 118
Síða 119
Síða 120
Síða 121
Síða 122
Síða 123
Síða 124
Síða 125
Síða 126
Síða 127
Síða 128
Síða 129
Síða 130
Síða 131
Síða 132

x

Iceland review

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.