Reykjavík Grapevine


Reykjavík Grapevine - 08.12.2017, Blaðsíða 62

Reykjavík Grapevine - 08.12.2017, Blaðsíða 62
Photos: Ari Magg NEW BRUNCH The place that brought you the best pizzas and cocktails in town, hipper-than-thou restaurant Hverfisgata 12, now offers a stunning brunch menu on weekends. Hverfisgata 12, located aptly at Hverfisgata right in the city centre, is also known as the nameless pizza place on Hverfisgata. The owners are the same as those of successful Kex Hostel and award-win- ning Dill restaurant, recently voted Iceland’s finest restaurant on the White Guide for 2016. Brunch at Hverfisgata 12 makes for a cosy affair, as the restaurant is situated in a charming town- house, with many different rooms on three separate floors, each of which serves as part of the venue. The laid-back atmosphere feels a bit like you’re pop- ping over for brunch at a friend's house, albeit a very eccentric friend who loves obscure drawings of satyric figures and reindeer heads hanging on the walls. “Our brunch has received wonderful reviews, though not everyone knows that we offer it on week- ends. We’re best known for our pizzas,” says man- ager Hinrik Carl Ellertsson. The brunch at Hverfisgata 12 is a rustic affair and is pretty different from your regular brunch around town. On the menu you’ll find a breakfast pizza topped with peanuts, peas and ham, eggs in a shaksukha style spicy tomato sauce, classic eggs and bacon, and wonderful pancakes with syr- up. The more unusual options are a savoury porridge with mushrooms and kale, korean chicken wings, a gorgeous platter of cold cuts and plenty of vegan options that include the best vegan pizza in town. Grown-ups will enjoy liquid offerings such as a b****y great Bloody Mary and blueberry Mimosas. Hverfisgata 12 comes like a fresh breeze into the aspiring world of Reykjavik’s brunches with its rus- tic, laid back style, which is perfect either for your hangover yupster brunch get-together with friends, or a small family gathering for all ages. Last but not least, everyone under the age of 6 gets to eat for free. A new and exciting brunch menu at Hverfisgata 12 Art Direction: Jónsson & LeMacks Layout: soenkeholz@gmail.com Content: Anna Margrét Björnsson, Benedikt Reynisson Cover photo: Íris Dögg Einarsdóttir Vector Art: Eric Fritz × KEXLAND: Skúlagata 28, 101 Reykjavík Tel: +354 571 6070 Email: kextimes@kexland.is × Website: www.kexland.is Issue 04 Winter 2017 Your free copy
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72

x

Reykjavík Grapevine

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Reykjavík Grapevine
https://timarit.is/publication/943

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.