Reykjavík Grapevine


Reykjavík Grapevine - 08.12.2017, Blaðsíða 63

Reykjavík Grapevine - 08.12.2017, Blaðsíða 63
Photos: Jason DeSomer FEAST PORTLAND Issue 04 Winter 2017 Your free copy I n mid-September, Ólafur Ágústsson chef and general manager of KEX Hostel’s gastro pub Sæmundur í Spar- ifötunum, DILL Restaurant, Mikkeller & Friends and Hverfisgata 12, and Hin- rik Carl Ellertsson, chef at Hverfisgata 12 and beer maker at KEX Brewing traveled to Portland, Oregon to par- Brunching in the Pacific Northwest Icelandic chefs pay their visit to ticipate in the annual Feast Portland. Feast Portland is one of the most vi- brant food and drink festivals in the US right now and it has been celebrat- ed by Thrillist, Wall Street Journal, Past Magazine, Huffington Post, USA Today and Eater International, just to name a few. Feast Portland is more than a food and drink festival as it showcases the creativity and the ener- gy that drives the American culinary revolution. The festival has donated more than $300,000 to help end child hunger in Oregon and elsewhere in the US. Ólafur and Hinrik traveled alongside award winning vodka distillery Reyka Vodka to make a re- markable visit to Brunch Village. The Icelandic chef team received much ap- plause for their unique and enjoyable brunch trio that consisted of hand- picked Icelandic wild berries, mush- rooms, herbs and more. Afternoon happy hour food and drink at Kex Hostel doesn’t do happy hour, but has now come up with a new and scrumptious concept: Síðdegi, which means “afternoon” in Icelandic. Síðdegi is basically a menu of beer orientated food at very affordable prices, and of course, beer, offered up between 5 and 7 pm on weekdays. Kex Hostel is the perfect after-work meeting point with its open spaces and dim-lit, lively atmo- sphere where you can hear Reed and Bowie from the speakers at a polite volume. The bar and restau- rant at Kex is actually called Sæmundur í sparifötu- num (a bit of a tongue-twister) and its new Síðdegi menu marries perfectly with a pint. It features small dishes such as baked goat cheese with figs, baked cauliflower with Icelandic cheese and what we can safely describe as the best chicken wings in town, sprinkled with a generous amount of fresh chili. The venue offers a great selection of beer but the most exciting newcomer is their very own brew: the Kex Beer which comes in a funky bottle and offers a classic German pilsner style with a modern twist. Kex Hostel is located on Skúlagata 28 downtown on the oceanfront. SíÐDEGI Afternoon happy hour food and drink at Kex Photo: Stasia Andreeva
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72

x

Reykjavík Grapevine

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Reykjavík Grapevine
https://timarit.is/publication/943

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.