Iceland review - 2016, Síða 122

Iceland review - 2016, Síða 122
120 ICELAND REVIEW The humble cod just got trendy. Icelandic Fish & Chips, a self-styled ‘organic bistro’ by Reykjavík’s harbor, has garnered a loyal following since it opened in 2006. It’s obvious what this simple eatery, with both eat-in and take-away service, features on its menu. But it’s the details that make it so popular. The fish itself, not just cod but catfish, haddock, plaice or whatever the fisherman has just hauled in, is battered in spelt and barley flour and cooked in canola oil, rich in Omega 3 fatty acids. The chips are Maldon-salted wedges of baked pota- toes, cooked in olive oil and herbs. And instead of fat-laden tartar sauce, patrons can choose from a variety of skyronnaises—creamy dips made from Icelandic skyr. Those interested in a larger meal will enjoy both whatever rich soup of the day is on offer (served with spelt bread and hummus), and the whipped skyr and berry dessert, served in a champagne flute. This is healthy, tasty food at a good price in a charming environment. 511-1118. fishandchips.is I C E L A N D I C F I S H & C H I P S Eat Meat & Fish SPECIAL PROMOTION Lobster. That’s what the dining experience at Fjöruborðið (‘The Seashore’) is all about, where Icelandic lobster, or langoustine, is served delicately grilled and drizzled with melt- ed herb butter and a spritz of lemon. As a starter, its flavor infuses the delicate creami- ness of the lobster soup, the self-proclaimed ‘Best in the Republic of Iceland.’ Although you can also find a tender lamb filet and crispy vegetable tarte on the main course menu, lobster is what makes this cozy eatery in the seaside village of Stokkseyri, 60 km (37 miles) from Reykjavík, so popular with locals and visitors alike. 483-1550. fjorubordid.is F J Ö R U B O R Ð I Ð Complement your Blue Lagoon experience with a meal at Lava Restaurant. Head chefs Viktor Örn Andrésson and Þráinn Freyr Vigfússon, winner of the 2014 Nordic Chef of the Year competition and head of Iceland’s national culinary team, respectively, showcase the best Iceland has to offer in a range of light and gourmet dishes served in a unique environment with views of the Blue Lagoon. Their dedication to local ingredients includes sourcing fish off the boats at nearby Grindavík harbor and blue mussels off Reykjanes penin- sula. Menu highlights include soup with garlic-marinated langoustine, white chocolate and seaweed; slowly cooked cod with smoked langoustine salad; torched salmon with smoked onion, apple, watercress and horseradish and fried rack of lamb and grilled lamb shoulder with pickled red onion. Open for lunch and dinner. Spa and dining packages are available. Make Lava Restaurant part of your unforgettable trip to the Blue Lagoon. 420-8800. bluelagoon.com B L U E L A G O O N L AVA R E S TA U R A N T
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100
Síða 101
Síða 102
Síða 103
Síða 104
Síða 105
Síða 106
Síða 107
Síða 108
Síða 109
Síða 110
Síða 111
Síða 112
Síða 113
Síða 114
Síða 115
Síða 116
Síða 117
Síða 118
Síða 119
Síða 120
Síða 121
Síða 122
Síða 123
Síða 124
Síða 125
Síða 126
Síða 127
Síða 128
Síða 129
Síða 130
Síða 131
Síða 132

x

Iceland review

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.