Fjölrit RALA - 22.03.1979, Síða 19

Fjölrit RALA - 22.03.1979, Síða 19
-13- (5) Apricot, pineapple and orange juices are suitable for mixing with the concentrated whey but grapefruit juice is less so• (6) A comparison of beverages containing four different types of tomato juice showed that the difference between them is insignificant. It is therefore of no significance which type of tomato juice is used. Out of the 10 participants, 6 liked tomato juice. (7) A comparison of beverages containing 4 different types of orange juice showed the difference between them to be signi- ficant. It is therefore of importance which type of orange juice is used. The orange juice from Heinz (nr. 6) gave the best results. (8) A difference in flavor of the beverages (Dg and D^) resulted when using concentrated whey Ag, on the one hand, and A^, on the other. Beverages containing A^ (centrifuged) tasted better than those containing Ag. (9) Results of the experiment show that only a slight change in flavor occurs during the packaging process. The difference may be found but it is small and doesn"t have to be considered further. 2. Chemical Analyses Protein: The protein content of skyr whey and concentrated whey was determined. Measurements were done on A^, Ag , A^ and Aig-A^i. The prote'in content of milk and skyr was also determined. Results are shown in table 8. • The protein content of whey is 16.3% of that of milk, i.e. about 42 tons of whey protein are discarded annually. • Figure 1 shows the amount of protein lost when conc. wliey is produced. The "maximum possible amount" is that which would be obtained if no protein passed through the membrane on the column, while the "actual amount" is that which was measured. As can be seen from the figure, very little is lost during the production of 25% conc. whey but the loss increases with increasing concentration.
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100
Síða 101
Síða 102
Síða 103
Síða 104
Síða 105
Síða 106
Síða 107
Síða 108
Síða 109
Síða 110
Síða 111
Síða 112
Síða 113
Síða 114
Síða 115
Síða 116
Síða 117
Síða 118
Síða 119
Síða 120
Síða 121
Síða 122
Síða 123
Síða 124
Síða 125
Síða 126
Síða 127
Síða 128
Síða 129
Síða 130
Síða 131
Síða 132
Síða 133
Síða 134
Síða 135
Síða 136
Síða 137
Síða 138
Síða 139
Síða 140

x

Fjölrit RALA

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Fjölrit RALA
https://timarit.is/publication/1497

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.