Fjölrit RALA - 22.03.1979, Síða 22

Fjölrit RALA - 22.03.1979, Síða 22
-16- mineral content of whey, especially in regard to sodium and phosphorus. • A comparison of the mineral loss during production of 25% conc. whey at four different times is shown in table 12 as well as the average values. • According to the results in table 12, the mineral loss varies depending on when the experiment was carried out. The loss, however, never exceeds 14.6% of the original amount of the minerals, i.e. the concentration of these minerals always increases during this process. • The average values in the last column of table 12 show that the loss varies depending on the mineral in question. The greatest loss is in Ca but the least in P. The losses in Mg and K are slightly greater than that of P while the loss in Na is closer to that of Ca. • Figures 3-7 show how the mineral content changes in the conc. whey and how much of the individual minerals is lost during the production process. The figures are drawn from the results of measurements carried out in February but they still give a good idea of what happens, i.e. the change is always in the same direction, although the extent of the change may vary. • Minerals are also lost when the conc. whey is centrifuged or when A^ is made from A^. • Figure 8 shows a flow diagram of the total flow occurring on the column and-during centrifugation. It is possible in this figure to observe how the quantity of dry matter, protein and minerals in 1 1 of whey changes during the production of 25% conc. whey used for mixing with fruit juices. Acid Measurements: The acidity and acid amounts of A^, A^, A^, A^-A^^ and filtrates from conc. wheys A^j-A^g were determined. The re- sults are shown in table 13. The acidity and acid amounts of whey seem to be quite constant or from pH 4.04 to 4.10. The measurements
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100
Síða 101
Síða 102
Síða 103
Síða 104
Síða 105
Síða 106
Síða 107
Síða 108
Síða 109
Síða 110
Síða 111
Síða 112
Síða 113
Síða 114
Síða 115
Síða 116
Síða 117
Síða 118
Síða 119
Síða 120
Síða 121
Síða 122
Síða 123
Síða 124
Síða 125
Síða 126
Síða 127
Síða 128
Síða 129
Síða 130
Síða 131
Síða 132
Síða 133
Síða 134
Síða 135
Síða 136
Síða 137
Síða 138
Síða 139
Síða 140

x

Fjölrit RALA

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Fjölrit RALA
https://timarit.is/publication/1497

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.