Iceland review - 2016, Blaðsíða 116

Iceland review - 2016, Blaðsíða 116
114 ICELAND REVIEW Akranes is a charming, tranquil fishing town in West Iceland that has a popular lighthouse, open to visitors, and a well-curated heritage museum. After a day exploring the town, Galito is the ideal restaurant to sample fresh, local food, in a warm and cozy atmosphere. The family business focuses on fresh fish, homemade sauces and local ingredients. The chefs buy fresh fish every day and source local, seasonal vegetables when possible. Guests can choose from the restaurant’s fine-dining menu, such as tender lamb, beef tenderloin, and fresh Icelandic fish, like salmon, catfish and pan-fried cod. Galito also offers a good bistro menu which includes salads, sandwiches, burgers and pizza, as well as sushi. Stillholt 16-18, 300 Akranes. 430-6767. galito.is GALITO Grundarfjörður is a small, scenic town on the northern coast of the Snæfellsnes peninsula in West Iceland. Situated between a mountain range and the sea, travelers flock to the region for its unique nature and charming towns. Bjargarsteinn Mathús is a new restaurant, based in a quaint old building along the coast with an incredible view of Kirkjufell mountain. Guests are treated to a seasonal menu, created by experienced chef Gunnar Garðarsson, with a focus on local produce, seafood and meat. All meals are made from scratch on site. Be sure to save room for dessert, as the skyr mousse with blueberry sorbet, and the happy marriage cake (hjónabandssæla) with rhubarb ice cream, are treasured family recipes. Sólvellir 15, 350 Grundarfjörður. 438-6770. bjargarsteinn.is BJARGARSTEINN MATHÚS R ∙ E ∙ S ∙ T ∙ A ∙ U ∙ R ∙ A ∙ N ∙ T ∙ S D i n i n g O u t i n t h e W e s t SPECIAL PROMOTION In rural West Iceland, you’ll find a culinary surprise at the sustainable and eco-friendly Rjúkandi Hotel and Restaurant. Re-opening as a family business in 2013, a restaurant has been operated on the premises for 70 years. Rjúkandi serves homemade bread and cakes, hearty lunches and delicious dinners with seasonal local ingredients and a Mediterranean twist. The fish of the day var- ies: cod, salmon, catfish, trout… whatever catch is freshest. The blue mussels are cultivated in Breiðafjörður bay and the meat comes from neighboring farms. Also the greens are locally-grown. A welcome break from the usual roadside diners, Rjúkandi café is open daily from 10 am-6 pm and at the res- taurant from 6 pm-9:30 pm. The opening hours change during the off-season. Rjúkandi, Vegamót, Snæfellsnes. 788-9100. rjukandi.com RJÚKANDI The Borgarnes Settlement Center (Landnámssetur Íslands) is not only home to a fun, informative and interactive museum, but also a bright and spacious res- taurant that serves some of the best food in Borgarnes, West Iceland. The fami- ly-friendly restaurant offers a relaxed environment with friendly staff, high-qual- ity food, reasonable prices and a menu that has something for everyone. Guests can choose from a range of traditional Icelandic dishes, like plokkfiskur (a creamy mashed fish stew), lamb, fresh fish, mussels and lobster. The menu also includes pasta dishes and hamburgers, light refreshments, homemade cakes and vegetari- an options—not to mention a popular lunch buffet that features fresh soups and salads, as well as homemade bread. Brákarbraut 13-15, 310 Borgarnes. 437-1600. landnam.is THE SETTLEMENT CENTER
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116
Blaðsíða 117
Blaðsíða 118
Blaðsíða 119
Blaðsíða 120
Blaðsíða 121
Blaðsíða 122
Blaðsíða 123
Blaðsíða 124
Blaðsíða 125
Blaðsíða 126
Blaðsíða 127
Blaðsíða 128
Blaðsíða 129
Blaðsíða 130
Blaðsíða 131
Blaðsíða 132
Blaðsíða 133
Blaðsíða 134
Blaðsíða 135
Blaðsíða 136
Blaðsíða 137
Blaðsíða 138
Blaðsíða 139
Blaðsíða 140
Blaðsíða 141
Blaðsíða 142
Blaðsíða 143
Blaðsíða 144
Blaðsíða 145
Blaðsíða 146
Blaðsíða 147
Blaðsíða 148

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.