Iceland review - 2016, Blaðsíða 142

Iceland review - 2016, Blaðsíða 142
140 ICELAND REVIEW Eat Meat & Fish Step back in time and enjoy modern Icelandic and inter- national cuisine in a setting rich in history. Rauða Húsið (‘The Red House’) is countryside fine dining at its best. Located in a historical house in the 19th century trading hub of Eyrarbakki on the south coast, it’s a stop not to be missed on your tour of the Golden Circle or south coast. We specialize in seafood delivered directly from the fishermen, including the finest langoustine in Iceland, although our varied menu also includes Icelandic lamb, other meat and vegetarian dishes, sumptuous desserts and coffee drinks. Top off your lunch or dinner with a stroll down the seaside path just across the street from the restaurant. Búðarstígur 4, 820 Eyrarbakki. 483-3330. raudahusid.is When you dine by the docks of Iceland’s lobster-fishing capital, you know you’re in for a treat. The charming seafood restaurant Humarhöfnin is situated in a historical building, which used to be the co-op for farmers and fishermen in Höfn, a Southeast Iceland fishing village with the breathtaking backdrop of Vatnajökull gla- cier. Open year-round, the restaurant specializes in langoustine (as the lobster caught off Iceland is called), which has a unique sweet taste. Grilled in butter and garlic, Humarhöfnin’s lobster is to die for. The seafood, potatoes and herbs all come from the Hornafjörður area, and lamb from East Iceland and farmed Arctic char from the South also feature on the menu. Humarhöfnin vows to make every meal a beautiful experience you will not soon forget. Hafnarbraut 4, 780 Höfn. 478-1200 humarhofnin.is H U M A R H Ö F N I N In the heart of Akureyri, North Iceland, lies the unique restaurant Rub23, owned and operated by one of Iceland’s most renowned chefs, Einar Geirsson. Specializing in seafood, the menu offers a wide variety of fish and sushi dishes, as well as juicy steaks and delicious desserts. What makes the restaurant unique is the homemade spice mixtures customers can choose from, so-called rubs, which are either sprinkled on or rubbed into the food. The customer first chooses a particular ingredient, fish or meat, and then a rub. The menu also includes the chef ’s favorite combina- tions. Funky, fresh and full of flavor, make sure to dine at Rub23 the next time you’re in Akureyri. Kaupvangsstræti 6, 600 Akureyri. 462-2223. rub23.is R U B 2 3 R A U Ð A H Ú S I Ð
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116
Blaðsíða 117
Blaðsíða 118
Blaðsíða 119
Blaðsíða 120
Blaðsíða 121
Blaðsíða 122
Blaðsíða 123
Blaðsíða 124
Blaðsíða 125
Blaðsíða 126
Blaðsíða 127
Blaðsíða 128
Blaðsíða 129
Blaðsíða 130
Blaðsíða 131
Blaðsíða 132
Blaðsíða 133
Blaðsíða 134
Blaðsíða 135
Blaðsíða 136
Blaðsíða 137
Blaðsíða 138
Blaðsíða 139
Blaðsíða 140
Blaðsíða 141
Blaðsíða 142
Blaðsíða 143
Blaðsíða 144
Blaðsíða 145
Blaðsíða 146
Blaðsíða 147
Blaðsíða 148

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.