Atlantica - 01.11.2001, Síða 14

Atlantica - 01.11.2001, Síða 14
12 A T L A N T I C A airmail Funny Old Word: CREAM IL LU S TR A TI O N S TE IN G R ÍM U R E Y FJ Ö R Ð We all know the varied meanings of cream. Caffeine addicts ask for it as they pop in and out of Starbucks. Gorgeous models push tube after tube of it in adverts that promise soft, silky skin. Sports fans have witnessed their teams either cream an opponent or be creamed. And yes, if you skim through all the definitions in the Oxford English Dictionary, you’ll come to one that says, to “be sexually aroused, especially to the point of producing sexual...”, stop right there! This is a family magazine. It’s odd that cream could come to mean such a thing, especially when one considers that the word originated from Old French cresme, which came from a blend of late Latin cramum and ecclesiastical Latin chrisma. See ‘chrism’, the Dictionary advises. Okay, let’s take a look at chrism: “a mixture of oil and balsam, conse- crated and used for anointing at baptism and in other rites of Catholic, Orthodox and Anglican Churches”. So cream derived from a substance used in sacred rituals and was trans- formed into a word with a sexually driven connotation used in an erotic Prince song? Ain’t language grand? EW Theme bars are the latest fad in Paris fashion circles. First, Paris’ empire of chic, Colette, opened a trendy water bar, now there’s Bubbles, devoted to that French nectar of the gods, champagne. With an orange interior to match the label of a bottle of Veuve Cliquot, Bubbles is a ‘70s-style homage to luxury living. Situated in the posh ninth district right next to the Edouard VII Theatre, this champagne bar plays host to the capital’s cool crowd and offers an extensive choice of 250 champagnes, including 40 bottles for less than 350 francs (USD 49) for those craving for more than just a glass. Illuminated by a constellation of light bulbs, the second floor restaurant is the domain of resident chef Nicolas Houlbert, who conjures up refined dishes. The lunch and dinner menus are at surprisingly modest prices and always accompanied by a glass of bubbly, of course. With light concoctions such as caviar with blinis, langoustines, seared foie gras and mixed salad with parmesan shavings, the cuisine is a happy marriage between traditional and modern French cook- ing. Float away in the smoking room, a cosy corner complete with fashion magazines and literature for champagne connoisseurs. Speaking of which, the bar comes complete with a boutique entire- ly dedicated to the art of drinking champagne. AMB Bubbles Bar Restaurant Boutique, 6 rue Edouard VII, ninth district, metro Opera or Madeleine. Tel: (+33) 01 47 42 77 95, www.bubbles-paris.com Bubblicious 009-016 ATL601 Airmail 23.10.2001 10:21 Page 12
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84

x

Atlantica

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Atlantica
https://timarit.is/publication/1840

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.