Atlantica - 01.02.2006, Blaðsíða 62

Atlantica - 01.02.2006, Blaðsíða 62
Eat, Meat & Fish TVEIR FISKAR. At Tveir fiskar the menu changes regularly, according to Gissur Gudmundsson, the restaurant’s owner. But this change makes perfect sense, because an adherence to freshness is Gissur’s motto: “If it’s not fresh today, you won’t see it on the menu.” One constant at Tveir fiskar is the quality dishes served, regardless of what the fish of the day happens to be. And the dining experience is enhanced by the elegant atmo- sphere of this restaurant, perched on the edge of Reykjavík’s historic harbor. 511-3474. www.restaurant.is REYKJAVÍK PIZZA COMPANY. In Decem- ber, Reykjavík’s main drag got a new addition – the Reykjavík Pizza Company. Opened by the owner of Eldsmidjan, regarded by many as makers of the best pizza in town, the Pizza Company carries on the tradition of making gourmet pizza in this Domino’s town. The Reykjavík Pizza Company is both a coffee house and pizzeria, where you can also get beer and wine. Their most popular pizza is the Reykjavík Special, topped with pepperoni, cream cheese, jalapenos, mushrooms, garlic, pineapple, and olives. Open 10-10 every day. 561-3838. BLUE LAGOON. The best way to enjoy the iconic Blue Lagoon is to spend the day there. It’s like taking a beach holiday – it takes a little while to unwind. Part of the reason this is nice to do is that there is a great restaurant there where you can get scallops in white wine, gourmet burgers or fresh soup, with one of the most unique views on the planet. With huge windows looking out on the black lava rock and blue waters, the restaurant is an airy, elegant way to take a break from the steam. Many even drive down from Reykja- vík just to grab a bite. Blue Lagoon. 420-8800. www.bluelagoon.is THRÍR FRAKKAR. Come on. Try it. Aren’t you curious as to what whale actually tastes like? At the homey restaurant Thrír frak- kar, whale is for sale, served as a sashimi appetizer, or a whale pepper steak. If the fishy meat doesn’t appeal, there are numer- ous Greenpeace-approved meals at what is perhaps Reykjavík’s top seafood restaurant, including smoked puffin. Try the specialty, plokkfiskur, a seafood mash with potatoes. 552-3939. www.3frakkar.com HÓTEL HOLT. For an aristocratic dinning experience that won’t leave you sore in the wallet, lunch at the elegant Hótel Holt where sommelier Omar Nilsen will serve you a two- course meal for only ISK 2,300. Add a deli- cious, mouthwatering dessert for only ISK 600. The menu contains a selection of four Hors d’Oeuvres and four main courses, three of which are “fish-related,” says Nilsen. The lunch experience at Hótel Holt runs seven days a week from 12:00 to 2:30. Reservations are preferred. 552-5700. www.hotelholt.is FJÖRUKRÁIN. The restaurant, located in Hafnarfjördur, is known for serving dishes that honor Thorrablót, a feast dating back to Viking times when farmers desperate to stay alive through the endless winter ate every part of the sheep. If you’ve had enough of ram’s testicles (can one ever get enough?) sit down to the popular Viking dinner special that starts ravenous tourists off with shark and dried haddock, served with chilled Bren- nivín schnapps, followed by a main course of braised lamb shank with potato purée and glazed vegetables – a meal even the most discerning foodie would love. 565-1213. www.fjorukrain.is 60 AT L A N T I CA Reykjavík’s chefs know how to feed their people. Here is a guide to the vie gourmande in the capital. ICELANDa SPECIAL PROMOTION 048-53 Atl 106 Suburbs+Ice copy.indd 60 21.2.2006 13:15:32
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84

x

Atlantica

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Atlantica
https://timarit.is/publication/1840

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.