Atlantica - 01.04.2006, Síða 89

Atlantica - 01.04.2006, Síða 89
Eat, Meat & Fish with beans from various countries. Grillid’s view rivals the food for highlight of the evening. Three sides of this square restau- rant are virtually floor-to-ceiling windows, affording sights across the sea to Keflavík and Snæfellsnes. Plush maroon chairs match the carpets and provide comfortable seating in the upscale environment, which seems suit- able to both business meetings and romantic rendezvous. In Hotel Saga, 107 Reykjavík. 525-9960. www.grillid.is AUSTUR INDÍA FJELAGID. With the cur- rent minimalist aesthetic in vogue in Reykja- vík, Austur Indía fjelagid offers a rich sensory experience in both its food and its environ- ment. Everything about the place is stylish – their logo, their menu, the carefully chosen antiques and art on display from around India. Try the Kashmiri naan, topped with sweet dried fruit. Order the tamarind and coconut basmati, typical in southern India. And it would be a terrible, terrible shame not to order one of Austur Indía’s tandoori meat dishes. The marinated lamb and chicken, cooked in the kitchen’s traditional clay tandoori ovens imported from London, are genious. The meat is so tender and flavorful it makes you wonder how you’ve been eating meat any other way all your life. 552-1630. www.austurindia.is HÓTEL HOLT. For an aristocratic dining experience that won’t leave you sore in the wallet, lunch at the elegant Hótel Holt where sommelier Ómar Nilsen will serve you a two-course meal for only ISK 2,300. Add a delicious, mouthwatering dessert for only ISK 600. The menu contains a selec- tion of four Hors d’Oeuvres and four main courses, three of which are “fish related,” says Nilsen. The lunch experience at Hótel Holt runs seven days a week from 12:00 to 2:30. Reservations are preferred. 552-5700. www.hotelholt.is LA PRIMAVERA. “Start with the beef carpaccio,” says Leifur Kolbeinsson, owner and chef of La Primavera. “It’s been on the menu since we started.” An excellent choice, and good to know that as the Italian restaurant’s menu evolves, this old stand-by will remain. When you dine at La Prima- vera, located on Austurstræti, try the fillet of reindeer with gorgonzola-filled fig and chanterelle in marsala. If the dish is not on the menu, don’t fret, because La Primavera’s choices of fresh fish are mouthwatering. 561-8555. www.laprimavera.is VOX. This recently revamped restaurant in Hotel Nordica has turned buffet and bistro food into an art form. Their new light brunch buffets please both the foodie and dieter in you, and their Sunday brunch is a showstopper, stacked with eggs, bacon, fresh juices and loads of desserts. Any given night you can sit down to an elegantly casual meal. You will walk out wowed by the food and spoiled from the service. 444-5050. www.voxrestaurant.com PERLAN. It’s hard to think of a better place to treat yourself to a good dinner on a long summer night than Perlan. “The Pearl,” one of Reykjavík’s most noticeable architectural landmarks on its perch at the top of town, is even more striking to eat in than to look at. The inside of its glass dome is lined with little white lights, and the dining room rotates while you eat. Appetizers like wild mushroom carpaccio and artichoke flan, and entrées like Gressingham duck breast and reindeer, make this modern spin on Icelandic cooking an indulgence worth your while. 562-0200. www.perlan.is AT L A N T I CA 87 SPECIAL PROMOTION PHOTOS BY PÁLL STEFÁNSSON (Continues on pg. 88 ») 064-94ICELANDAtl306.indd 87 23.4.2006 23:28:54
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100
Síða 101
Síða 102
Síða 103
Síða 104
Síða 105
Síða 106
Síða 107
Síða 108
Síða 109
Síða 110
Síða 111
Síða 112
Síða 113
Síða 114
Síða 115
Síða 116

x

Atlantica

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Atlantica
https://timarit.is/publication/1840

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.