Iceland review - 2016, Blaðsíða 112

Iceland review - 2016, Blaðsíða 112
110 ICELAND REVIEW Eat Meat & Fish In the heart of Akureyri, North Iceland, lies the unique restaurant Rub23, owned and operated by one of Iceland’s most renowned chefs, Einar Geirsson. Specializing in seafood, the menu offers a wide variety of fish and sushi dishes, as well as juicy steaks and delicious desserts. What makes the restaurant unique is the homemade spice mixtures customers can choose from, so-called rubs, which are either sprinkled on or rubbed into the food. The customer first chooses a particular ingredient, fish or meat, and then a rub. The menu also includes the chef ’s favorite combinations. Funky, fresh and full of flavor, make sure to dine at Rub23 the next time you’re in Akureyri. 462-2223. rub23.is R U B 2 3 SPECIAL PROMOTION Visit Hafnarfjörður and you can’t miss the Viking Village and its beautiful old-style wooden buildings which house a hotel and two restaurants. The restaurants Fjörugarðurinn and Valhalla are intercon- nected and can seat up to 500 guests. Both offer à la carte menus and set menus for groups. The menu has a Viking flair and includes Iceland’s famous sheep face and þorramatur (often pickled or putrefied winter ‘delicacies’). Luckily the Vikings were also famous for their steaks, and the menu includes fish dishes, pasta and more. Fjörugarðurinn is decorated with wood carvings, stuffed birds, fish tanks and hide-covered seats, while Valhalla is smaller and cozier, with space for about 40 guests. The kitchen is open daily from 6 pm to 10 pm and there’s usually live entertainment, with hordes of Vikings and Valkyries jaunting about, singing. Groups love being ‘victims’ of Viking raids, but they have to book, unlike a thousand years ago… 565-1213. fjorukrain.is V I K I N G V I L L A G E R E S TA U R A N T S A N D H O T E L Located at the historical Hotel Kea in downtown Akureyri, Múlaberg is a welcome addition to the North Iceland capital’s restaurant scene, not least for its spacious outdoor seating area and daily happy hour at the bar. Open 11 am to 10 pm, Múlaberg serves as a bistro, as well as accommodating fine diners, with a diverse and tempting menu. Inspired by French, Italian and Danish cuisine, Múlaberg highlights Icelandic ingredients, offering everything from the fish of the day and juicy steaks to sandwiches with a special twist, such as the popular estragon-flavored lobster salad in a hotdog bun. The idea is to mix luxury Icelandic ingredi- ents with everyday food, as head chef Haraldur Már Pétursson explains. The combination is surprising and absolutely delicious. 460-2020. mulaberg.is M Ú L A B E R G B I S T R O & B A R Hannes Boy Café is a restaurant down by the marina in Siglufjörður, North Iceland. The restaurant is popular with locals and tourists alike due to its splendid view of both the surrounding mountains and the harbor where fishermen routinely haul in the catch of the day. Open during the summer months, Hannes Boy provides patrons with a cozy and romantic atmosphere and offers them a unique glimpse into the herring era of Icelandic history. Guests dine in an old renovated fishery, while sitting on chairs crafted out of antique barrels. Eating at Hannes Boy is an authentic and unforgettable Icelandic experience. 467- 1550. raudka.is H A N N E S B O Y
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.