Iceland review - 2016, Blaðsíða 118

Iceland review - 2016, Blaðsíða 118
116 ICELAND REVIEW SPECIAL PROMOTION R ∙ E ∙ S ∙ T ∙ A ∙ U ∙ R ∙ A ∙ N ∙ T ∙ S The humble cod just got trendy. Icelandic Fish & Chips, a self-styled ‘organic bistro’ by Reykjavík’s harbor, has garnered a loyal following since it opened in 2006. It’s obvious what this simple eatery, with both eat-in and take-away service, features on its menu. But it’s the details that make it so popular. The fish itself, not just cod but catfish, haddock, plaice or whatever the fisherman has just hauled in, is battered in spelt and barley flour and cooked in canola oil, rich in Omega 3 fatty acids. The chips are Maldon-salted wedges of baked potatoes, cooked in olive oil and herbs. And instead of fat-laden tartar sauce, patrons can choose from a variety of skyronnaises—creamy dips made from Icelandic skyr. Those interest- ed in a larger meal will enjoy both whatever rich soup of the day is on offer (served with spelt bread and hummus), and the whipped skyr and berry dessert, served in a champagne flute. This is healthy, tasty food at a good price in a charming environment. Tryggvagata 11, 101 Reykjavík. 511-1118. fishandchips.is ICELANDIC FISH & CHIPS The elegant AALTO Bistro, inside Reykjavík’s Nordic House, is known for its true New Nordic style. Its renowned head chef, Sveinn Kjartansson, creates inventive dishes with fresh, local and seasonal ingredients, as diverse as a divine rhubarb-glazed cod with Shitake mushrooms in a herb white wine sauce; rack of lamb with crispy Parma ham, smoked garlic and apple cranberry salad; and succulent duck breast salad with roasted almonds and pomegranates, served with delicate fig vinaigrette. The menu also offers vegan options, as well as decadent desserts like skyr cake with vanilla, white chocolate and raspberry-rhubarb sauce. Dine at this architecturally significant building, designed by Finn Alvar Aalto, and sample the best of Icelandic cuisine. The Nordic House, Sturlugata 5, 101 Reykjavík 551 0200. aalto.is AALTO BISTRO SAKEBARINN D i n i n g O u t i n R e y k j a v í k Sakebarinn specializes in serving fresh, delicious and affordable food in the heart of downtown Reykjavík. Guests can find classic sushi rolls like California and spicy tuna, as well as imaginative rolls like surf n’ turf that includes soft-shell crab, garlic and avocado, topped with beef, coriander and ginger aioli. The restaurant carries the country’s largest selection of sake, including its own fruit sake in three flavors that can be enjoyed on its own, or as part of a yummy cocktail. Sakebarinn also offers a range of starters, grilled sticks, sashimi and desserts to please every palate. There are options for vegetarians, vegans and those with a gluten intolerance. There’s something for everyone at Sakebarinn! Laugavegur 2, 101 Reykjavík, 777-3311. sakebarinn.is
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116
Blaðsíða 117
Blaðsíða 118
Blaðsíða 119
Blaðsíða 120
Blaðsíða 121
Blaðsíða 122
Blaðsíða 123
Blaðsíða 124
Blaðsíða 125
Blaðsíða 126
Blaðsíða 127
Blaðsíða 128
Blaðsíða 129
Blaðsíða 130
Blaðsíða 131
Blaðsíða 132

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.