Reykjavík Grapevine - 04.12.2015, Blaðsíða 54

Reykjavík Grapevine - 04.12.2015, Blaðsíða 54
R E S T A U R A N T w w w . b a n t h a i . i s L a u g a v e g u r 1 3 0 T E L : 6 9 2 - 0 5 6 4 Do not miss ! -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- N E W A W A R D B E S T T H A I F O O D 2 0 1 5 -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- - -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- - A L S O B E S T 2 0 0 9, 2 0 1 0, 2 0 1 1, 2 0 1 2, 2 0 1 3 a n d 2 0 1 4 m a n y f a m o u s p e o p l e a r e r e g u l a r s h e r e“ “ BanThai FOOD YOU CAN'T LIVE WITHOUT FOOD! This summer, a new restaurant called Kitchen & Wine opened up in the high- end 101 Hotel. Where there had been an upscale hotel bar, the proprietors aimed to create a more inviting space, offering a unique yet affordable dining experi- ence. Judging from the menus, the very talented head chef, Hákon Örvarsson, has succeeded. Despite this, many ap- parently continue to consider the place a “posh” establishment. As the team behind Kitchen & Wine’s continues its efforts to spread the message, I advise foodies to listen. For the holiday season, Kitchen & Wine are offering Christmas-themed set menus. Patrons can choose between a three (6,900 ISK) and five course (8,900 ISK) spread, both offering a choice between veal or salted cod for an entrée. Wine pairing is available, and we highly recommend it (this will add 5,000 ISK/7,000ISK to your bill), as the selection is very impressive, and the staff proved very knowledgeable, letting the wine tell a story. Wonderful! The courses we enjoyed were traditional festive dishes, presented with a twist; the pickled herring, for example, was lovely—smoky, yet with a fresh taste of apple to lighten it up. A similar approach, although not as successful, was taken with the ris à l’amande, a very typical Christmas dessert in Icelandic households. While the addition of a lime/mandarin sorbet stoked our curiosity, it ultimately left the ensemble a little lacking in warmth. Nevertheless, it was an interesting at- tempt at reinterpreting a classic. Kitchen & Wine are treading a fine line with their inventive menu, which is a good thing as far as I’m concerned. Hverfisgata 10 101 Reykjavík kitchenandwine.is/en/ Tel: +354 580 0101 Open Sun-Thu until 12am Open Fri-Sat until 1am CHRISTMAS BUFFETS: 101 Hotel By Björn Teitsson 22 The Reykjavík Grapevine Issue 18 — 2015
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64

x

Reykjavík Grapevine

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Reykjavík Grapevine
https://timarit.is/publication/943

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.