Iceland review - 2016, Blaðsíða 106

Iceland review - 2016, Blaðsíða 106
104 ICELAND REVIEW The humble cod just got trendy. Icelandic Fish & Chips, a self-styled ‘organic bistro’ by Reykjavík’s harbor, has garnered a loyal following since it opened in 2006. It’s obvious what this simple eatery, with both eat-in and take-away service, features on its menu. But it’s the details that make it so popular. The fish itself, not just cod but catfish, haddock, plaice or whatever the fisherman has just hauled in, is battered in spelt and barley flour and cooked in canola oil, rich in Omega 3 fatty acids. The chips are Maldon-salted wedges of baked pota- toes, cooked in olive oil and herbs. And instead of fat-laden tartar sauce, patrons can choose from a variety of skyronnaises—creamy dips made from Icelandic skyr. Those interested in a larger meal will enjoy both whatever rich soup of the day is on offer (served with spelt bread and hummus), and the whipped skyr and berry dessert, served in a champagne flute. This is healthy, tasty food at a good price in a charming environment. 511-1118. fishandchips.is If Gallup were to poll Reykjavíkians about their favorite Danish open-face sandwich restaurant, Jómfrúin would win hands down. Walk down Lækjargata at lunchtime, peek into Jómfrúin’s windows and see for yourself: the restaurant that is a little touch of Denmark is packed. “It’s popular because of Iceland’s relationship to Denmark,” says Jakob Jakobsson, the restaurant’s owner, referring to Iceland’s former status as a Danish colony. “We have quick service, great food, and the location is good.” Don’t take Jakob’s word for it. Try it yourself, but make sure to order the H.C. Andersen: rye bread with crisp bacon, liver pâté, port aspic, horseradish and the ubiquitous butter, spread across most of Jómfrúin’s open-face sandwiches. 551-0100. jomfruin.is J Ó M F R Ú I N I C E L A N D I C F I S H & C H I P S Eat Meat & Fish SPECIAL PROMOTION A culinary institution in Iceland for 26 years, Ban Thai has a reputation as not only the best Thai restaurant in Iceland but also one of the best in Iceland full stop, most recently being awarded Best Thai Food 2015. The restaurant has a dedicated fan base, including visiting Hollywood stars. The menu offers a long list of authentic dishes, such as hot and cold appetizers, soups, stir-fries, curries, noodles, rice, salads and barbecue favorites. Ban Thai only uses high quality seafood, chicken, beef and pork and no MSG. The vegetarian options are equally diverse with popular dishes including the Tofu Pad Ka Pao (Basil Tofu) and Massaman Pak made with tofu, vegetables, peanuts, coconut milk, potatoes and onion cooked in a curry sauce. Other favorites include the Coconut Prawns. Fine Thai beers are on offer as is a variety of wines. All dishes are made from scratch so be prepared to wait—this isn’t fast food, as owner Mr. Boonchang emphasizes. Come and find out what all the fuss is about. 552-4444. banthai.is B A N T H A I
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.