Atlantica - 01.11.2000, Síða 30

Atlantica - 01.11.2000, Síða 30
28 A T L A N T I C A hand, with a bunch of people Hyde knew who also worked in Soho. During the weekends, the atmosphere is very dif- ferent, with tourists and out-of-towners making up the majority of the crowds, while the locals hang out elsewhere. A lot has changed since pie, chips and gravy represented the acme of English cooking. Nowadays London is classed as one of the three gastronomic capitals of the world, which is not such an eye- opener when you consider that the city can boast around 10,000 restaurants, cafés and bars. Faced with a choice of food from over 60 countries, there’s no excuse for not finding something to your taste. Soho is without doubt at the heart of the city’s food culture. Nowhere are there more restaurants packed into such a small space and the variety is mind-boggling, whether you’re talking menu or price. One of the newest eater- ies in the area, which deserves a warm recommendation, is Busaba Eataih on Wardour Street. As the name suggests, the focus is on Thai cuisine. This is a place that has it all – fantastic food, affordable prices and beautiful décor. Prepare yourself to sit down with strangers as the restaurant tables seat 12 and diners are expected to share. Another popular Oriental spot, at the other end of the spectrum from the tran- quil Busaba, is Yo! Sushi at 52 Poland Street. Here diners sit at a long convey- er belt, selecting from dishes of sushi, sashimi and tempura, just as the fancy takes them. Add a robot rolling around the floor with a tray of drinks and the self-service ethos is complete. The only time you really need the help of a wait- er is at the end of the meal when the dishes are counted, each colour-coded according to price, and you pay at the till as you leave. In the basement is Yo! Below, where you can grab a pew and listen as the waiters take it in turns to belt out golden oldies. A couple of doors down, at 59 Poland Street, is Schnecke, offering good food at reason- able prices from the Alsace region of France. I could go on all day listing desirable nosheries, but I’ll content Icelandair flies daily between London Heathrow Airport and Keflavík International Airport where passengers can connect to six North American gateways. SOHOT! ATL 6/00 22-28 SOHO cmsx 19/10/00 3:30 pm Page 28
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100

x

Atlantica

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Atlantica
https://timarit.is/publication/1840

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.