Iceland review - 2016, Síða 138

Iceland review - 2016, Síða 138
136 ICELAND REVIEW SPECIAL PROMOTION Complement your Blue Lagoon experience with a meal at Lava Restaurant. Head chefs Viktor Örn Andrésson and Þráinn Freyr Vigfússon, winner of the 2014 Nordic Chef of the Year competition and head of Iceland’s national culinary team, respectively, showcase the best Iceland has to offer in a range of light and gourmet dishes served in a unique environment with views of the Blue Lagoon. Their dedication to local ingredients includes sourcing fish off the boats at nearby Grindavík harbor and blue mussels off Reykjanes penin- sula. Menu highlights include soup with garlic-marinated langoustine, white chocolate and seaweed; slowly cooked cod with smoked langoustine salad; torched salmon with smoked onion, apple, watercress and horseradish and fried rack of lamb and grilled lamb shoulder with pickled red onion. Open for lunch and dinner. Spa and dining packages are available. Make Lava Restaurant part of your unforgettable trip to the Blue Lagoon. 420-8800. bluelagoon.com B L U E L A G O O N L AVA R E S TA U R A N T Yes, the clue’s in the name. This is a bar devoted to the 1998 cult movie, The Big Lebowski. Strange to base a bar on a box office disappointment, you might say—but that would be miss ing the point. Like the movie, the Lebowski bar has found a place in people’s hearts and become a true cult classic. Maybe it’s the American diner-like décor with all the clever attention to detail. Maybe it’s that there’s plenty of space (a bit of a rarity in Reykjavík bars). Perhaps it’s the real bowling alley. Or the regular events, including karaoke, open mic, quiz and more. It’s most likely all of the above. You don’t need to have seen the movie to appreciate a very cool establishment with an extensive, good value and tasty menu and an inexhaustible selection of milkshakes, cocktails and white Russian variants. But if you do happen to love the movie, you’ll love the Lebowski Bar even more. Located at Laugavegur 20a. 552-2300. lebowski.is At Kitchen & Wine, located at 101 Hotel in downtown Reykjavík, we specialize in simple elegance, bistro-style. Chef Hákon Örvarsson has earned numerous international awards, and his dishes are as much of a delight to the eye as the palate. Here, even burgers and sandwiches are classy—in addition to the fish, lobster and steak. Enjoy a simple, elegant meal, made from seasonal ingredients, in a relaxed atmosphere. At the bar, we excel at making cocktails and offer a wide selection of wines and spirits. Our private banquet room is perfect for private parties. Not surprisingly, this place is a magnet for the locals. Hverfisgata 10. 580-0103. kitchenandwine.is L E B O W S K I B A R A culinary institution in Iceland for 26 years, Ban Thai has a reputation as not only the best Thai restaurant in Iceland but also one of the very best in Iceland, most recently being awarded Best Thai Food 2015 by The Reykjavík Grapevine. The restaurant has a dedicated fan base, including visiting Hollywood stars. The menu offers a long list of authentic dishes, such as hot and cold appetizers, soups, stir-fries, curries, noodles, rice, salads and barbecue favorites. Ban Thai only uses high quality seafood, chicken, beef and pork, and no MSG. The vegetarian options are equally diverse, with popular dishes including the Tofu Pad Ka Pao (basil tofu) and Massaman Pak made with tofu, vegetables, peanuts, coconut milk, potatoes and onion cooked in a curry sauce. Other favorites include the Coconut Prawns. Fine Thai beers are on offer, as is a variety of wines. Nothing is prepared in advance. All dishes are made to order from scratch, so be prepared to wait a little while—this isn’t fast food, as owner Mr. Boonchang emphasizes. Come and find out what all the fuss is about and take time to enjoy your meal. 552-4444. banthai.is B A N T H A I K I T C H E N A N D W I N E S I M P L E E L E G A N C E Eat Meat & Fish
Síða 1
Síða 2
Síða 3
Síða 4
Síða 5
Síða 6
Síða 7
Síða 8
Síða 9
Síða 10
Síða 11
Síða 12
Síða 13
Síða 14
Síða 15
Síða 16
Síða 17
Síða 18
Síða 19
Síða 20
Síða 21
Síða 22
Síða 23
Síða 24
Síða 25
Síða 26
Síða 27
Síða 28
Síða 29
Síða 30
Síða 31
Síða 32
Síða 33
Síða 34
Síða 35
Síða 36
Síða 37
Síða 38
Síða 39
Síða 40
Síða 41
Síða 42
Síða 43
Síða 44
Síða 45
Síða 46
Síða 47
Síða 48
Síða 49
Síða 50
Síða 51
Síða 52
Síða 53
Síða 54
Síða 55
Síða 56
Síða 57
Síða 58
Síða 59
Síða 60
Síða 61
Síða 62
Síða 63
Síða 64
Síða 65
Síða 66
Síða 67
Síða 68
Síða 69
Síða 70
Síða 71
Síða 72
Síða 73
Síða 74
Síða 75
Síða 76
Síða 77
Síða 78
Síða 79
Síða 80
Síða 81
Síða 82
Síða 83
Síða 84
Síða 85
Síða 86
Síða 87
Síða 88
Síða 89
Síða 90
Síða 91
Síða 92
Síða 93
Síða 94
Síða 95
Síða 96
Síða 97
Síða 98
Síða 99
Síða 100
Síða 101
Síða 102
Síða 103
Síða 104
Síða 105
Síða 106
Síða 107
Síða 108
Síða 109
Síða 110
Síða 111
Síða 112
Síða 113
Síða 114
Síða 115
Síða 116
Síða 117
Síða 118
Síða 119
Síða 120
Síða 121
Síða 122
Síða 123
Síða 124
Síða 125
Síða 126
Síða 127
Síða 128
Síða 129
Síða 130
Síða 131
Síða 132
Síða 133
Síða 134
Síða 135
Síða 136
Síða 137
Síða 138
Síða 139
Síða 140
Síða 141
Síða 142
Síða 143
Síða 144
Síða 145
Síða 146
Síða 147
Síða 148

x

Iceland review

Beinleiðis leinki

Hvis du vil linke til denne avis/magasin, skal du bruge disse links:

Link til denne avis/magasin: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Link til dette eksemplar:

Link til denne side:

Link til denne artikel:

Venligst ikke link direkte til billeder eller PDfs på Timarit.is, da sådanne webadresser kan ændres uden advarsel. Brug venligst de angivne webadresser for at linke til sitet.