Iceland review - 2016, Blaðsíða 138

Iceland review - 2016, Blaðsíða 138
136 ICELAND REVIEW SPECIAL PROMOTION Complement your Blue Lagoon experience with a meal at Lava Restaurant. Head chefs Viktor Örn Andrésson and Þráinn Freyr Vigfússon, winner of the 2014 Nordic Chef of the Year competition and head of Iceland’s national culinary team, respectively, showcase the best Iceland has to offer in a range of light and gourmet dishes served in a unique environment with views of the Blue Lagoon. Their dedication to local ingredients includes sourcing fish off the boats at nearby Grindavík harbor and blue mussels off Reykjanes penin- sula. Menu highlights include soup with garlic-marinated langoustine, white chocolate and seaweed; slowly cooked cod with smoked langoustine salad; torched salmon with smoked onion, apple, watercress and horseradish and fried rack of lamb and grilled lamb shoulder with pickled red onion. Open for lunch and dinner. Spa and dining packages are available. Make Lava Restaurant part of your unforgettable trip to the Blue Lagoon. 420-8800. bluelagoon.com B L U E L A G O O N L AVA R E S TA U R A N T Yes, the clue’s in the name. This is a bar devoted to the 1998 cult movie, The Big Lebowski. Strange to base a bar on a box office disappointment, you might say—but that would be miss ing the point. Like the movie, the Lebowski bar has found a place in people’s hearts and become a true cult classic. Maybe it’s the American diner-like décor with all the clever attention to detail. Maybe it’s that there’s plenty of space (a bit of a rarity in Reykjavík bars). Perhaps it’s the real bowling alley. Or the regular events, including karaoke, open mic, quiz and more. It’s most likely all of the above. You don’t need to have seen the movie to appreciate a very cool establishment with an extensive, good value and tasty menu and an inexhaustible selection of milkshakes, cocktails and white Russian variants. But if you do happen to love the movie, you’ll love the Lebowski Bar even more. Located at Laugavegur 20a. 552-2300. lebowski.is At Kitchen & Wine, located at 101 Hotel in downtown Reykjavík, we specialize in simple elegance, bistro-style. Chef Hákon Örvarsson has earned numerous international awards, and his dishes are as much of a delight to the eye as the palate. Here, even burgers and sandwiches are classy—in addition to the fish, lobster and steak. Enjoy a simple, elegant meal, made from seasonal ingredients, in a relaxed atmosphere. At the bar, we excel at making cocktails and offer a wide selection of wines and spirits. Our private banquet room is perfect for private parties. Not surprisingly, this place is a magnet for the locals. Hverfisgata 10. 580-0103. kitchenandwine.is L E B O W S K I B A R A culinary institution in Iceland for 26 years, Ban Thai has a reputation as not only the best Thai restaurant in Iceland but also one of the very best in Iceland, most recently being awarded Best Thai Food 2015 by The Reykjavík Grapevine. The restaurant has a dedicated fan base, including visiting Hollywood stars. The menu offers a long list of authentic dishes, such as hot and cold appetizers, soups, stir-fries, curries, noodles, rice, salads and barbecue favorites. Ban Thai only uses high quality seafood, chicken, beef and pork, and no MSG. The vegetarian options are equally diverse, with popular dishes including the Tofu Pad Ka Pao (basil tofu) and Massaman Pak made with tofu, vegetables, peanuts, coconut milk, potatoes and onion cooked in a curry sauce. Other favorites include the Coconut Prawns. Fine Thai beers are on offer, as is a variety of wines. Nothing is prepared in advance. All dishes are made to order from scratch, so be prepared to wait a little while—this isn’t fast food, as owner Mr. Boonchang emphasizes. Come and find out what all the fuss is about and take time to enjoy your meal. 552-4444. banthai.is B A N T H A I K I T C H E N A N D W I N E S I M P L E E L E G A N C E Eat Meat & Fish
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68
Blaðsíða 69
Blaðsíða 70
Blaðsíða 71
Blaðsíða 72
Blaðsíða 73
Blaðsíða 74
Blaðsíða 75
Blaðsíða 76
Blaðsíða 77
Blaðsíða 78
Blaðsíða 79
Blaðsíða 80
Blaðsíða 81
Blaðsíða 82
Blaðsíða 83
Blaðsíða 84
Blaðsíða 85
Blaðsíða 86
Blaðsíða 87
Blaðsíða 88
Blaðsíða 89
Blaðsíða 90
Blaðsíða 91
Blaðsíða 92
Blaðsíða 93
Blaðsíða 94
Blaðsíða 95
Blaðsíða 96
Blaðsíða 97
Blaðsíða 98
Blaðsíða 99
Blaðsíða 100
Blaðsíða 101
Blaðsíða 102
Blaðsíða 103
Blaðsíða 104
Blaðsíða 105
Blaðsíða 106
Blaðsíða 107
Blaðsíða 108
Blaðsíða 109
Blaðsíða 110
Blaðsíða 111
Blaðsíða 112
Blaðsíða 113
Blaðsíða 114
Blaðsíða 115
Blaðsíða 116
Blaðsíða 117
Blaðsíða 118
Blaðsíða 119
Blaðsíða 120
Blaðsíða 121
Blaðsíða 122
Blaðsíða 123
Blaðsíða 124
Blaðsíða 125
Blaðsíða 126
Blaðsíða 127
Blaðsíða 128
Blaðsíða 129
Blaðsíða 130
Blaðsíða 131
Blaðsíða 132
Blaðsíða 133
Blaðsíða 134
Blaðsíða 135
Blaðsíða 136
Blaðsíða 137
Blaðsíða 138
Blaðsíða 139
Blaðsíða 140
Blaðsíða 141
Blaðsíða 142
Blaðsíða 143
Blaðsíða 144
Blaðsíða 145
Blaðsíða 146
Blaðsíða 147
Blaðsíða 148

x

Iceland review

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Iceland review
https://timarit.is/publication/1842

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.