Reykjavík Grapevine - 17.07.2015, Blaðsíða 65

Reykjavík Grapevine - 17.07.2015, Blaðsíða 65
Sushi Samba Þingholtsstræti 5 • 101 Reykjavík Tel 568 6600 • sushisamba.is Our kitchen is open 17.00–23.00 sun.–thu. 17.00–24.00 fri.–sat. Amazing 7 course menu A unique Icelandic Feast Starts with a shot of the Icelandic national spirit “Brennivín“ Puffin Smoked puffin with blueberries, croutons, goat cheese, beetroot Minke whale Minke whale with tataki Arctic charr “Torched“ arctic charr with parsnip purée, fennel, dill mayo Lobster Lobster cigar with chorizo, dates, chili jam Reindeer Reindeer slider with blue cheese, portobello, steamed bun Free range icelandic lamb Lamb with coriander, pickled red cabbage, fennel, butternut squash purée, chimichurri And to end on a high note ... Icelandic Skyr Skyr panna cotta with raspberry sorbet, white chocolate crumble, passion foam, dulche de leche 6.990 kr. FOOD FOR THE SOUL a pharmacy, you know). When I asked for my drink, the bartender confidently asked, “What kind of bourbon do you want?” I left it up to him, and he didn’t disappoint. Using Woodford Reserve bourbon, and taking the time to grind a large sugar cube, he fashioned a cocktail whose initial taste was not too strong, but left a healthy burning sensation. The bartender used a little more bitters than I thought were called for, but it helped round out the otherwise sweet taste. The orange also looked remarkably fresh, and the glasses sleek. I took my time to enjoy this drink. Kolabrautin Austurstræti 16 This restaurant bar is located at the top of Harpa, and it offers a gorgeous view of the harbour, as well as a good cocktail happy hour deal. Once I placed my order, the waitress took a moment to double check the measurements. She said it’d been a good three years since she made the cocktail as it’s not in high demand, but insisted it was one of her favourites to make. She brought out Bulleit Rye whis- key, to which I nodded gratefully, as it’s the same kind I usually use when making the drink. They had run out of oranges, however, so she replaced the ingredient with a lemon and added a little bit of soda water to even the taste out. The drink was nice and sweet, and had a lot of things go- ing for it, but there was too little alcohol taste to it, and the syrup used brought it down a little bit. The verdict All of the bars have good things going for them, but the best Old Fashioned was without a doubt at Apótek. The drink was mixed in a way that was tasty yet not too sweet, the fragrance was wonderful, and perhaps most importantly, it looked suave. The only thing I could complain about is the price, as Apótek was the only place that didn’t have the drink on its happy hour special. You don’t have to be a Don Draper to afford it, but it would help. Organic bistro EST 2006 Tryggvagata 11,Volcano house Tel:511-1118 Mon-Sun 12:00-21:00 www.fishandchips.is
Blaðsíða 1
Blaðsíða 2
Blaðsíða 3
Blaðsíða 4
Blaðsíða 5
Blaðsíða 6
Blaðsíða 7
Blaðsíða 8
Blaðsíða 9
Blaðsíða 10
Blaðsíða 11
Blaðsíða 12
Blaðsíða 13
Blaðsíða 14
Blaðsíða 15
Blaðsíða 16
Blaðsíða 17
Blaðsíða 18
Blaðsíða 19
Blaðsíða 20
Blaðsíða 21
Blaðsíða 22
Blaðsíða 23
Blaðsíða 24
Blaðsíða 25
Blaðsíða 26
Blaðsíða 27
Blaðsíða 28
Blaðsíða 29
Blaðsíða 30
Blaðsíða 31
Blaðsíða 32
Blaðsíða 33
Blaðsíða 34
Blaðsíða 35
Blaðsíða 36
Blaðsíða 37
Blaðsíða 38
Blaðsíða 39
Blaðsíða 40
Blaðsíða 41
Blaðsíða 42
Blaðsíða 43
Blaðsíða 44
Blaðsíða 45
Blaðsíða 46
Blaðsíða 47
Blaðsíða 48
Blaðsíða 49
Blaðsíða 50
Blaðsíða 51
Blaðsíða 52
Blaðsíða 53
Blaðsíða 54
Blaðsíða 55
Blaðsíða 56
Blaðsíða 57
Blaðsíða 58
Blaðsíða 59
Blaðsíða 60
Blaðsíða 61
Blaðsíða 62
Blaðsíða 63
Blaðsíða 64
Blaðsíða 65
Blaðsíða 66
Blaðsíða 67
Blaðsíða 68

x

Reykjavík Grapevine

Beinir tenglar

Ef þú vilt tengja á þennan titil, vinsamlegast notaðu þessa tengla:

Tengja á þennan titil: Reykjavík Grapevine
https://timarit.is/publication/943

Tengja á þetta tölublað:

Tengja á þessa síðu:

Tengja á þessa grein:

Vinsamlegast ekki tengja beint á myndir eða PDF skjöl á Tímarit.is þar sem slíkar slóðir geta breyst án fyrirvara. Notið slóðirnar hér fyrir ofan til að tengja á vefinn.